Ziekenhuis zoekt psychologen voor mentale bijstand personeel

Foto: Bert De Deken

Ziekenhuis zoekt psychologen voor mentale bijstand personeel

Print
Mol -

De burgemeester van Mol Wim Caeyers (CD&V) lanceert in naam van het Heillig Hartziekenhuis een dringende oproep naar psychologen en artsen om het personeel van het ziekenhuis bij te staan in deze stresserende tijden. Gisteren raakte bekend dat in Mol de afgelopen dagen vijf mensen zijn overleden als gevolg van het coronavirus. Telkens ging het om al verzwakte ouderen.

“Artsen en verplegend, verzorgend, administratief en ondersteunend personeel van het H. Hartziekenhuis leveren momenteel schitterend werk. Zij beleven de coronacrisis vanop de eerste rij: enorm ingrijpend en stressvol!”, stelt de burgemeester. “De combinatie werk, thuis, gezondheid,… weegt na enkele weken mentaal en fysiek door. Het ziekenhuis doet daarom een dringende oproep naar vrijwillige psychologen en artsen die de medewerkers mentale bijstand willen bieden in deze moeilijke tijden.”

Voor psychologen zoeken ze klinisch psychologen, traumacoaches (die de studie hebben gedaan), second victim coaches (ook die deze studie hebben gedaan), maatschappelijk werkers die met rouw- of verdrietverwerking bezig zijn. En artsen die een bijkomende opleiding hebben gehad in second victim- of traumabegeleiding

Wil u hen ondersteunen en heeft u de nodige kwalificaties? Vul zo snel mogelijk het e-formulier in op www.gemeentemol.be/vrijwilligermentalebijstand.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio