Echtpaar uit Zoersel dat tot juni in Australië dreigde vast te zitten, is dan toch thuis geraakt

Gemeenteraadslid Jos Vekemans en zijn vrouw Anita zijn dan toch thuis geraakt. Foto: rr

Echtpaar uit Zoersel dat tot juni in Australië dreigde vast te zitten, is dan toch thuis geraakt

Print
Zoersel -

Jos Vekemans, gemeenteraadslid en voorzitter van H-eerlijk Zoersel, is samen met zijn vrouw dan toch thuis geraakt. Twee dagen geleden zag het er naar uit dat het koppel zeker tot juni in Australië zou moeten blijven, maar ze kregen dan toch een beperkt medisch attest om af te reizen.

Jos Vekemans ging eind februari met zijn echtgenote op bezoek bij haar zus en schoonbroer in Binningup in de buurt van Perth in Australië, waar nog geen besmettingen zijn. Normaal zou hij woensdag met de laatste vlucht naar Europa vertrekken. Maar omdat de dokter geen medisch attest wou uitschrijven dat ze coronavrij zijn, dreigden ze die laatste vlucht te missen en tot juni vast te zitten.

Het leek een onmogelijke missie, want zonder medisch attest mochten ze Bangkok in Thailand niet binnen, zelfs niet in de transit voor een aansluitende vlucht. Uiteindelijk heeft de dokter in Australië na lang aarzelen dan toch een beperkter medisch attest gegeven en werden de regels in Thailand versoepeld, zodat het koppel nu alsnog gemondmaskerd in Zoersel is gearriveerd. Het koppel is op rust en had een housesitter, dus een enorme ramp was de verplichte ballingschap ook niet geweest. Maar ze zijn nu toch opgelucht.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Wat als je ziek bent? Wat betekent de 'lockdown light' in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.