Jos Rombouts met de rugzak. rr

Rugzak met medisch materiaal teruggebracht: “Bedankt, anonieme vinder”

Een onbekende is woensdag de rugzak met medisch materiaal zoals een glucosemeter van Jos Rombouts uit Zandhoven komen terugbrengen.

Jos vergat zijn rugzak vermoedelijk dinsdag aan een bank aan de boskapel in Pulderbos tijdens een wandeling. Hij deed een oproep op sociale media en Gazet van Antwerpen. De diabetespatiënt stelde woensdag plots vast dat zijn rugzak vlak bij zijn voordeur stond. Toen hij ’s middags de brievenbus ging lichten stond hij er nog niet. Iemand moet hem hebben teruggebracht, alle inhoud incluis. “Ik denk dat de eerlijke vinder pas vandaag op Facebook een van de talloze berichten heeft gelezen en dat hij of zij wist in welke straat ik woonde.”

Vermoedelijk heeft hij of zij de rugzak meegenomen omdat hij - terecht - meende dat iemand hem vergeten was. Maar vermits er geen identiteitskaart in stak, was identificatie niet eenvoudig. “Het was een openbaring voor mij hoe solidair iedereen is”, vertelt Jos Rombouts, die zich sinds dinsdag behielp met de glucosemeter van een overleden buurman. “Het bericht werd 150 keer gedeeld. Ik wil de anonieme vinder zeker bedanken.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio