Samenkomsten aan het stadhuis voor een huwelijk mogen voorlopig niet meer. © Patrick Hattori

Stad vraagt huwelijken uit te stellen: “Vijf paren hebben onze raad opgevolgd”

Indien het mogelijk is, vraagt de stad Mechelen aan toekomstige paren om hun huwelijk uit te stellen. Aan paren die toch wensen te huwen, wordt gevraagd om zich strikt aan de regels rond het coronavirus te houden.

svh

Enkel de ouders, twee getuigen en een fotograaf mogen aanwezig zijn tijdens de ceremonie. Ook in de trouwzaal is het verplicht om anderhalve meter afstand te houden. De schepen tekent het trouwboekje op voorhand en familie of vrienden mogen het paar niet opwachten op de Grote Markt.

“Volgens de federale richtlijnen mogen huwelijken in zeer beperkte kring nog doorgaan. We begrijpen dat de huidige strikte regels inzake social distancing een domper zetten op de feestvreugde”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). In het belang van de volksgezondheid vraagt de stad om huwelijken voorlopig uit te stellen. “Tot we ook een jawoord krijgen van de hogere overheid en huwelijken opnieuw op de normale manier kunnen gebeuren”, stelt de burgemeester.

“We hebben de huwelijksparen daarom gebeld met de vraag om hun huwelijk uit te stellen naar een latere datum en reeds vijf toekomstige echtparen hebben onze raad opgevolgd. Ze hebben begrip voor de genomen maatregelen en wensen de ceremonie uit te stellen, zodat hun familie en vrienden kunnen aanwezig zijn”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van burgerzaken.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio