DISCUSSIE. Wat met de voetbalcompetitie? Stopzetten, achter gesloten deuren of nog iets anders?

Foto: BELGA

DISCUSSIE. Wat met de voetbalcompetitie? Stopzetten, achter gesloten deuren of nog iets anders?

Viroloog Marc Van Ranst is niet bepaald optimistisch over het verdere verloop van de Belgische voetbalcompetitie. “We gaan niet plots alle maatregelen stopzetten en weer massa-evenementen zoals voetbalwedstrijden toelaten.”

Het is voorlopig nog een beetje nattevingerwerk, maar alles bij elkaar ziet Marc Van Ranst het niet goedkomen: “ De competitie dit jaar afronden? Neen, daar zie ik weinig mogelijkheden in. Misschien dat er nog een symbolische bekerfinale achter gesloten deuren kan afgewerkt worden, maar de competitie echt redden: dat zal moeilijk zijn.”

De Pro League slaagde er nog niet on om tot een definitieve beslissing te komen. Een volledige stopzetting behoort nog tot de mogelijkheden, maar ook de laatste speeldag afwerken of een aangepaste vorm van play-offs kunnen in principe nog volgen.

Wat vind jij dat er moet gebeuren met de voetbalcompetitie? Moet die volledig worden stopgezet? Of toch een eindronde, al dan niet achter gesloten deuren? Laat het ons weten via onderstaand invulformulier. We bundelen vrijdag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Wat als je ziek bent? Wat betekent de 'lockdown light' in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.