Heilig Hartziekenhuis Mol (archiefbeeld) © Tommy Maes

Vijf coronapatiënten overleden in Heilig Hartziekenhuis in Mol

In het Heilig Hartziekenhuis in Mol zijn de afgelopen dagen vijf mensen overleden als gevolg van het coronavirus. Telkens ging het om al verzwakte ouderen. Intussen blijft het ziekenhuis

zich verder voorbereiden.

mto

“We betreurden de afgelopen dagen vijf corona-overlijdens in het ziekenhuis”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V). “In elke situatie ging het om al verzwakte ouderen. Het gaat om een 75-plusser, drie mensen ouder dan 85 jaar en iemand die ouder was dan 90 jaar. Uit respect voor de privacy en de nabestaanden delen we verdere gegevens niet. We bieden de nabestaanden wel onze innige deelneming aan. Het nieuws is natuurlijk erg, maar dat bewijst ook waarom de huidige strenge maatregelen nodig zijn.”

Ondertussen neemt het ziekenhuis verdere maatregelen om een eventuele patiëntentoevloed op te vangen. “De coronawachtpost in sporthal Den Uyt draait heel goed. Gemiddeld wordt er 1 patiënt per dag doorgestuurd naar het ziekenhuis voor verdere opvolging en verzorging”, vertelt Caeyers. “In het ziekenhuis worden -potentiële- Covid-19-patiënten en andere patiënten strikt van elkaar gescheiden. Zo wordt de pediatrische afdeling op dit moment ingericht als coronazone, terwijl de materniteit als volledig coronavrijezone wordt ingericht. Ook de spoeddienst wordt volledig ontdubbeld. Daarvoor werd dinsdag in de Gasthuisstraat een mobiel inkomgebouw geplaatst voor de spoeddienst. In de gewone corona-afdeling zijn er vijftien patiënten opgenomen, waarvan zeven met een bevestigde coronabesmeting. Op de intensive care corona-afdeling worden momenteel vijf patiënten opgevolgd.”

Gemeentebestuur, ziekenhuis, de huisartsen en de woonzorgcentra blijven de situatie op de voet volgen.

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS