© jvdv

Maatregelen van kracht om verdere verspreiding tegen te gaan

Twee bewoners met corona in woonzorgcentrum ’t Heuverveld

Bij twee senioren in het OCMW-woonzorgcentrum ’t Heuverveld aan de Molendreef is een besmetting met het nieuwe corona-virus vastgesteld.

Jan Van de Velde

Beide slachtoffers van Covid-19 verbleven op de gelijkvloerse afdeling en zijn overgebracht naar een geïsoleerde afdeling van het woonzorgcentrum Het Hof in Sint-Niklaas, dat ondersteund wordt door AZ Nikolaas. “Mijn grote vrees is nu ook realiteit geworden”, stelt de Waasmunsterse burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V). “Er is een besmetting met het coronavirus vastgesteld bij twee van onze bewoners van woonzorgcentrum ’t Heuverveld op de gelijkvloerse afdeling. De families van de betrokken bewoners zijn hiervan op de hoogte gebracht. Er is beslist om de besmette bewoners over te brengen en in een aparte afdeling te verzorgen in WZC Het Hof te Sint-Niklaas (partner WZC Samen Ouder).”

Doeltreffende werkwijze

“Dit is de meest doeltreffende werkwijze om bij een bewezen Covid-19 besmetting een verdere verspreiding van het virus tegen te houden in de organisatie, en de overige bewoners én onze medewerkers optimaal te beschermen. Dankzij onze goede Samen Werking met Samen Ouder kunnen we beroep doen op een nog groter potentieel aan gespecialiseerd personeel en ervaring en kunnen deze maatregelen genomen worden”, vervolgt burgemeester Bauwens.

Isolatie-afdeling van WZC Het Hof vangt corona-patiënten op

Vanzelfsprekend is deze cohorte/isolatie-afdeling van WZC Het Hof volledig afgesloten van de rest van het woonzorgcentrum aldaar. Dit zowel fysiek afgesloten met een wand alsook een duidelijke scheiding van alle processen (schoonmaak, maaltijden, zorg en logistiek). “Deze afdeling wordt ondersteund door AZ Nikolaas en de coördinerende arts van WZC Het Hof, en bestaat uit een vast zorgteam van WZC Het Hof, verpleegkundigen van AZ Nikolaas en een psycholoog verbonden aan Odisee Hogeschool. Dit onder directe leiding van Veerle Heirman, hoofdverpleegkundige, en vanop afstand door Youri Van Puymbrouck, dagelijks verantwoordelijke van WZC Het Hof. Vanzelfsprekend worden dezelfde procedures gevolgd als in de ziekenhuizen en worden dezelfde beschermingsmaatregelen en -materialen aangeleverd door AZ Nikolaas.”

Quarantaine

“Er wordt werkelijk alles aan gedaan om verdere verspreiding te voorkomen, in overleg met de gemeentelijke veiligheidscel van Waasmunster en de afgevaardigde van Volksgezondheid. Om die reden verblijven alle bewoners van de gelijkvloerse afdeling op hun kamer. Wij hopen van ganser harte dat beide bewoners snel herstellen”, besluit Jurgen Bauwens.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio