Beiaard klinkt nu ook elke woensdag in Lier: “Onze stad is niet in klokdown”

Print

You’ll never walk alone , op beiaard én trompet

Lier -

Koen Van Assche zorgt elke woensdag tussen 12 en 13u voor extra beiaardbespelingen in Lier. “Tot we met z’n allen terug naar alle andere culturele activiteiten mogen gaan”, zegt de stadsbeiaardier.

“Normaal gezien hoor je de Lierse beiaard op zaterdag voor de wekelijkse bespeling van 12u, en af en toe gedurende de week tijdens de lessen van de beiaardklas. Nu zowat alles gesloten is, kan de stad misschien extra opfleuring gebruiken. Daarom dus nu elke woensdag een extra uur beiaardmuziek vanuit de Sint-Gummarustoren.”

“Muziekconcerten en evenementen zijn afgelast, restaurants en cafés zijn dicht, maar de Lierse beiaard klinkt verder voor duizenden toehoorders. De beiaard is waarschijnlijk het enige massamedium dat nog actief is. Lier is dus niet in ‘klokdown’ en verzoeknummers zijn via onze Facebookpagina welkom”, benadrukt Koen Van Assche

Woensdag speelde Van Assche onder meer muziek van Beethoven. De Lierse dirigent en muzikant Rik Ghesquière begeleidde hem op bugel bij onder meer You’ll never walk alone en Hello Dolly.

www.facebook.com/beiaardlier

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio