Aartselaar maakt 150.000 euro vrij voor steun aan economie en verenigingen

Foto: Jef Wijckmans

Aartselaar maakt 150.000 euro vrij voor steun aan economie en verenigingen

Print
Aartselaar -

Het gemeentebestuur van Aartselaar maakt 150.000 euro vrij om de plaatselijke economie te steunen. Verder zijn een latere inning van belastingen en het herschikken van openbare werken twee andere concrete maatregelen die in het oog springen.

Het college van burgemeester en schepenen heeft vijf concrete maatregelen genomen om de plaatselijke economie en het verenigingsleven in deze coronatijden te ondersteunen. Als eerste is er de toezegging dat elke inwoner een bon van 10 euro krijgt om te besteden in handelszaken die tijdens deze crisis moeten sluiten.

“We zijn met net geen vijftienduizend inwoners, dus de maatregel zal onze gemeente zo’n 150.000 euro kosten”, zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA). “De bon komt er voor elke inwoner, groot en klein. Een gezin van vijf, zal dus vijf bonnen ontvangen.”

Het gemeentebestuur besliste ook sommige belastingen niet nu maar pas op 1 oktober te innen. Het gaat om de belasting op reclameborden groter dan 8 vierkante meter, de belasting op reclamedrukwerk en op drijfkracht.

Verder worden ook openbare werken herschikt. De aanpak van het talud aan het Solhof waarbij de Baron van Ertbornstraat een tijd lang moest onderbroken worden, wordt uitgesteld. Ook het rioleringsproject van de Kontichsesteenweg dat vanaf augustus gepland was, wordt uitgesteld. Beide werken zullen pas in het najaar en zelfs de zomer van volgend jaar kunnen doorgaan.

Het gemeentebestuur gaf haar dienst Economie verder de opdracht bedrijven en restaurants in kaart te brengen die door de crisis met webshops en op thuislevering en afhaaldienst zijn overgeschakeld. “Op onze gemeentelijke website plaatsen we hiervan een overzicht”, zegt schepen van Economie Mark Vanhecke (N-VA).

Tenslotte krijgen verenigingen die reeds op voorhand hadden betaald voor gemeentelijke zaalaccommodatie, maar het niet konden gebruiken omdat door de maatregelen de zalen sloten, hun geld teruggestort.

www.aartselaar.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio