Bewoners WZC Orelia Ten Berge in Belsele genieten van opbeurende muziek

Hamse violist Stijn speelt gratis in woonzorgcentrum

Print

De Hamse violist Stijn Vande Voorde was een gewaardeerde entertainer voor de senioren van WZC Orelia Ten Berge in Belsele. Foto: jvdv

Sint-Niklaas / Hamme - Voor de bewoners van woonzorgcentrum Orelia Ten Berge aan de Tuinlaan in Belsele was de Hamse violist Stijn Vande Voorde woensdagnamiddag hun 'Held van de dag'. De 25-jarige professionele muzikant kwam er zomaar een concertje geven in de tuin.

"We namen nog voor de federale richtlijnen quarantainemaatregelen", licht directeur Elke Vandendriessche toe. "Gelukkig heeft het corona-virus momenteel nog geen toegang gevonden in ons woonzorgcentrum. We proberen ervoor te zorgen dat onze bewoners hier zowel veilig als aangenaam kunnen verblijven in deze crisisperiode. We doen inspanningen om hen te laten skypen met familieleden en hebben een veilige brievenbus voor inkomende post. Externen mogen niet binnen, maar onze medewerkers halen al hun talenten boven om bijvoorbeeld een kapsalon als speciale activiteit te animeren. Op onze Facebookpagina deden we een oproep naar muzikanten, met de vraag of ze bij ons een optreden willen doen. Via een medewerker uit Hamme reageerde violist Stijn Vande Voorde onmiddellijk positief. Ik vernam dat hij ook wel de 'Vlaamse Andre Rieu' wordt genoemd en dat blijkt inderdaad terecht."


"Dankbaar publiek"


De voldoende fitte bewoners mochten in de tuin - uiteraard op veilige afstand van elkaar en de artiest - genieten van een sfeervol concertje. "Dankzij Soundsplash uit Moerzeke kan ik hier beschikken over een professionele mobiele muziekinstallatie met geluidstechnicus", lichtte de Hamse violist toe. Zo konden ook de bewoners voor het raam van hun kamer de ambiancemuziek horen. Vande Voorde speelde onder andere De Sneeuwwals, Funiculi Funicula en Poupée de Cire, waarmee hij onlangs nog op Ment TV te zien was. "Momenteel zijn al 35 optredens geschrapt of uitgesteld. Ik kan nu deze senioren een beetje vreugde brengen met mijn muziek. Ook mijn grootouders verblijven in een woonzorgcentrum en missen het bezoek en de knuffels van de familie. Het doet deugd vandaag te ervaren hoe dankbaar dit publiek was tijdens mijn optreden."

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio