Een leerkracht moedigt leerlingen en collega’s al strijkend aan. © rr

TSM daagt leerlingen op YouTube uit om ‘samen’ rond de wereld te lopen

De leerkrachten lichamelijke opvoeding van Technische Scholen Mechelen (TSM) moedigen hun leerlingen op een ludieke manier aan om tijdens de coronacrisis in beweging te bleven. In een videoboodschap op YouTube dagen ze hen uit om ‘samen’ rond de wereld te lopen.

svh

“Onze sportactiviteiten liggen allemaal aan de ketting. Sportclubs gingen op slot en ook de lessen lichamelijke opvoeding op school zijn weggevallen. Onze leerlingen dreigen allemaal in een bewegingsloos isolement te raken”, zegt Geert Bautmans, leerkracht L.O.

Hij en zijn collega’s roepen alle leerlingen en leerkrachten op om te blijven bewegen. “Elke sportieve prestatie telt. Hoe klein of groot ook. Duizend kilometer per dag moet makkelijk haalbaar zijn. Dat is amper een kilometer per TSM’er. We hopen zo veel mogelijk kilometers bij elkaar te krijgen”, klinkt het. Op Strava, een app waar sportieve prestaties kunnen worden bijgehouden, maakte de school de virtuele groep #weareTSM. Daar kunnen leerlingen hun sportactiviteit registreren, een foto uploaden en elkaar aanmoedigen.

De school benadrukt om zeker de maatregelen na te leven. “Sport alleen, thuis of in de buurt, hou afstand, bouw je sportieve prestaties rustig op én zorg goed voor jezelf en elkaar.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio