Musea delen massaal foto’s van kunstwerken om je tot rust te laten komen

Foto: Shutterstock

Fit & Gezond

Musea delen massaal foto’s van kunstwerken om je tot rust te laten komen

Print

De coronacrisis veroorzaakt bij heel wat mensen stress, maar daar hebben musea wereldwijd iets op bedacht. Ze hebben dan wel de deuren gesloten, maar ze willen je wel tot rust helpen komen via kunst. Dat doen ze onder #MuseumMomentOfZen.

De hele dag thuis moeten zitten, het maakt dat heel wat mensen ondertussen de muren oplopen. Eventjes wat tot rust komen, kan dan door aan pakweg yoga of meditatie te doen, aan het bakken te slaan of creatief bezig te zijn, maar ook kunst kan helpen. Daarom startte het Museum of the City of New York met de #MuseumMomentofZen. Het deelt onder die hashtag kunstwerken via Twitter en Instagram en roept musea wereldwijd op hetzelfde te doen.

LEES OOK. Deze beroemde musea kun je bezoeken van achter je computer

De meeste van de musea in Europa en de VS hebben ondertussen de deuren gesloten als gevolg van de coronacrisis, maar zo kunnen ze toch kunst naar de huiskamers brengen. Het initiatief werd al snel opgepikt en meer dan 75 musea nemen ondertussen deel aan het initiatief. Ook musea rond wetenschap en natuur en botanische tuinen volgen in hun spoor.

 

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Wat als je ziek bent? Wat betekent de 'lockdown light' in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.