Brasschaat sluit parkings af van alle groendomeinen

Foto: Jan Brys

Brasschaat sluit parkings af van alle groendomeinen

Brasschaat -

De gemeente Brasschaat sluit vanaf vandaag de parkings aan de groendomeinen op haar grondgebied. Er maken nog te veel mensen de verplaatsing met de wagen om te gaan wandelen in de parken. Het crisiscentrum beschouwt dit niet als een essentiële verplaatsing.

“De Brasschatenaren wonen allemaal in de buurt van een groendomein waar ze kunnen wandelen”, zegt waarnemend burgemeester Philip Cools (N-VA). “Dus kom te voet of met de fiets. In navolging van Schoten hebben we daarom nu de parkings afgesloten.” Het gaat over alle parkings van het Gemeentepark, maar ook die aan het Gunfire Museum, De Inslag en De Mik.

“Op die manier willen we vermijden dat te veel mensen op een kleine ruimte samenkomen. Het is ook niet de bedoeling dat mensen uit Kapellen of Kalmthout met de wagen naar Brasschaat komen. Maar uiteraard mag je fietsen en wandelen in je eigen omgeving, met je eigen gezinsleden. Rekening houdend met de social distance”, zegt Cools nog. “We volgen alles rigoureus op, de politie zal voortaan ook kordater optreden bij overtredingen.”

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Wat als je ziek bent? Wat betekent de 'lockdown light' in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.