Woonpunt zoekt contact met kwetsbare huurders. © Patrick Hattori

Woonpunt belt zeker 1.000 kwetsbare huurders om te checken of alles in orde is

Woonpunt Mechelen belt minstens duizend kwetsbare huurders en huurders van risicogroepen deze dagen op. Dat doet de sociale huisvestingsmaatschappij om te checken of alles nog in orde is met hen.

svh

“We hebben beslist om hen proactief op te bellen om te weten of alles nog goed gaat en of er geen hulp nodig is. Zo kunnen we hen tijdens een telefonische babbel onder andere op de hoogte brengen van initiatieven van de stad of andere organisaties”, vertelt voorzitter Arthur Orlians (Vld-Groen-m+). Volgens hem gaat het in eerste instantie om minstens duizend telefoontjes. “We bellen alle 65-plussers op en groepen zoals psychisch kwetsbare mensen of jongeren met begeleiding of in problematische thuissituaties”, legt Orlians uit.

Woonpunt zet ook haar wijkmeesters nog in. “Zij zullen in onze complexen en in onze wijken een extra oogje in het zeil houden”, stelt de voorzitter. De sociale huisvestingsmaatschappij zelf blijft vanop afstand bereikbaar. “Hoewel we niet-dringende afspraken, groepsmomenten en infovergaderingen niet kunnen laten doorgaan, blijven we telefonisch bereikbaar voor al onze huurders”, zegt de voorzitter.

Via de website en via haar Facebookpagina deelt Woonpunt regelmatig een update van de dienstverlening, tips en maatregelen van toepassing op sociale huur. Van zodra dat nodig is, wordt ook een nieuwsbrief verdeeld. “Zo komen we deze periode samen door”, klinkt het.

www.woonpuntmechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio