© BELGA

Antwerp start met verdeling plaatsen nieuwe tribune 4

Door de corona-pandemie is de bouw van de nieuwe tribune 4 voorlopig opgeschort, maar dat belet voetbalclub Antwerp FC niet om te starten met de verdeling van de plekken op die nieuwe tribune. Anderhalve week vroeger dan voorzien kunnen alle abonnees die in aanmerking komen voor de verhuis naar die nieuwe tribune vanaf vandaag, woensdag 25 maart, hun voorkeur aangeven, alleen of met vrienden.

pego

Begin februari maakt Antwerp FC bekend dat de bekende sfeertribune 2 na dit seizoen sluit. De ongeveer 6.000 abonnees op die tribune verhuizen naar de nieuwe tribune 4. Ook al loopt de bouw van die tribune vertraging op door de corona-pandemie, de club maakt zich sterk dat het nieuwe bouwwerk in principe toch klaar zal geraken tegen de start van volgend seizoen. Tribune 4, achter de goal, heeft onderaan 3.800 staanplaatsen, bovenaan komen nog eens 3.700 zitplaatsen. Samen: 7.500 plaatsen. Genoeg voor alle abonnees van tribune 2 én (maximaal) 900 abonnees die uit de onderste vakken op hoofdtribune 1 moeten verhuizen.

LEES MEER. Antwerp sluit eind mei definitief sfeertribune 2

Tribune 4 is enkel voor bestaande abonnees, dus fans die momenteel geen abonnement hebben, kunnen geen plek meer bemachtigen. De club benadrukt bovendien dat voor volgend seizoen geen enkele nieuwe abonnee zal aanvaard worden. Enkel de abonnees die al een mail kregen van de club om te verhuizen, kunnen vanaf dus vandaag woensdag 25 maart tot zondag 19 april hun voorkeur aangeven: staan- of zitplaats én of ze alleen willen zitten of in groep (met vrienden en/of familie).

Alle fans zullen daarvoor een online invulformulier moeten invullen met hun keuzes. Wie samen wil zitten, moet één iemand uitkiezen die voor de hele groep de aanvraag invult. Het ‘first come, first served’-principe (wie eerst komt, krijgt voorkeur) wordt niet toegepast. Op 19 april verzamelt de club alle formulieren en zal daarop alle abonnees een plek toewijzen, waarbij ze belooft om iedereen een ‘zo goed mogelijke plaats’ te geven.

Daarna is die plaats definitief, krijgt de abonnee vanaf 1 juni een uitnodiging tot betaling, die voor het einde van die maand afgerond moet zijn.

LEES MEER. Tribune 2 op Bosuil sluit definitief: tien vragen en antwoorden

De club benadrukt nogmaals dat een plaats op tribune niet automatisch recht geeft op een zeker ticket bij een eventuele Europese match. Dan worden de staanplaatsen immers verplicht omgevormd tot zitplaatsen, waardoor de capaciteit daalt en niet elke abonnee een ticket zal kunnen kopen. Eventuele Europese tickets zullen daarom altijd enkel in losse verkoop gebeuren,

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws