Directeur Michelingids heeft motiverende boodschap: “Gastronomie komt terug”

Foto: ISOPIX

Food

Directeur Michelingids heeft motiverende boodschap: “Gastronomie komt terug”

Print

Het zijn gitzwarte dagen voor de horecasector in heel wat Europese landen als het gevolg van de coronacrisis. Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelingids, wil de chefs daarom via Instagram een hart onder de riem steken. “Ik ben ervan overtuigd dat jullie deze storm zullen overleven”, zegt hij.

Alle restaurants in onder meer Frankrijk, België en Italië moesten de afgelopen dagen de deuren sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor heel wat chefs wordt het dan ook bang afwachten of hun zaak de crisis zal overleven. Gwendal Poullennec is zich maar al te bewust van de problemen waar zijn sector meer wordt geconfronteerd en kroop daarom in zijn pen vanuit een geïmproviseerd kantoor.

“Vanwege het hele team van de Michelingids wil ik mijn diepste sympathie betuigen aan de families en geliefden van de slachtoffers en mijn respect betuigen aan zij die dagelijks strijden tegen deze pandemie”, steekt hij van wal. “Restaurants draaien rond delen, maar nu - en voor onbepaalde tijd - zal het niet mogelijk zijn om het talent van vele chef-koks en hun teams te bewonderen.”

Levenslange droom

“De levenslange droom van heel wat chefs wordt momenteel danig op de proef gesteld en ik wil hen dan ook duidelijk maken dat ze in deze moeilijke tijden op mijn steun kunnen rekenen. Ik hoop met hen mee dat alles snel voorbij zal zijn. Wij zullen er daarna als team achter de Michelingids alles aan doen om de gastronomen weer de weg naar jullie zaken te wijzen”, klinkt het nog.

“Niet alleen zullen onze inspecteurs jullie eerste klanten zijn, maar ik zal ook met alles wat ik heb vechten om de gastronomie te verdedigen. De gemeenschap van chefs is een van de meest dynamische en hechte ter wereld en ik ben ervan overtuigd dat ze deze storm samen zullen doorstaan.”

Dit bericht bekijken op Instagram

From my makeshift office: on behalf of the whole MICHELIN Guide team, I want to express my deepest sympathy for the families and loved ones of the Covid-19 victims and a deep respect for those who are committed on a daily basis to curbing this pandemic. Restaurants are all about sharing; but for now, and for an indefinite period of time, it will not be possible to go to these convivial places to admire the talent of the chefs and their teams service after service. We are well aware of the resulting drop or suspension of business. The lifelong dream of many chefs is being put to the test at the moment. I would like to express my full support for them during this tense moment that we all wish would end quickly. As soon as possible, the Michelin Guide and its teams will return to devoting all their energy to guide gastronomes on their way back to your establishments. Not only will our inspectors be among your first customers, but we will make sure to nourish our passionate community of gastronomes with your latest news and creations, and I will work to defend gastronomy with everything that I have. A restaurant that closes for several weeks means a whole community will suffer. It not only is of course the staff of the establishment but also the market vendors, fishermen, farmers and all the other actors who depend on the restaurant for their livelihoods. Some chefs have expressed their resulting fears about the implications on the next installment of the Michelin Guide. We are fully aware that this situation is unprecedented. Therefore, we will adapt to the circumstances to evaluate your restaurants in a fair and equitable manner once things have returned to normal. The community of chefs is one of the most dynamic and close-knit in the world and I am convinced that it will be able to weather this storm together.

Een bericht gedeeld door Gwendal Poullennec (@gwendalpoullennec) op

NIET TE MISSEN