Joris Herregods

Ook grootste Oosterweelwerven liggen stil, impact op timing nog onduidelijk

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben er de voorbije dagen ook voor gezorgd dat de meeste werven van de werken aan de Oosterweelverbinding zijn stilgelegd. Dat bevestigt bouwheer Lantis. Het gaat onder meer om de werken op Linkeroever en de bouw van een nieuw parkeergebouw aan Luchtbal. De afbraak van de SAMGA-gebouwen gaat wel verder en aan de park-and-ride van Merksem is een onderaannemer nog bezig met kleinere werkzaamheden.

Volgens Lantis zorgde een combinatie van factoren ervoor dat de werken moesten worden stilgelegd. “In de eerste plaats is er het feit dat voldoende afstand houden tussen het personeel niet altijd kon worden gegarandeerd”, zegt woordvoerster Annik Dirx. “Op een kleine bouwwerf zoals van een parkeergebouw is dat sowieso moeilijk. Maar ook in de buitenlucht is het voor sommige taken onmogelijk en bovendien kan je moeilijk efficiënt werken als je er steeds op moet letten dat je niet te dicht in elkaars buurt komt. Daarnaast wilden vele buitenlandse medewerkers liever naar hun land terugkeren.”

De werken liggen alvast stil tot 5 april, maar mogelijk moet dat nog worden verlengd. “De impact op de verdere timing van de werken is dan ook nog niet duidelijk”, stelt Dirx. “We bereiden ons wel voor om snel weer te kunnen heropstarten wanneer dat mag.”

Nattida-Jayne Kanyachalao

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring