© gva

Onze misdaadjournalist neemt je in zeven columns mee in de Antwerpse onderwereld

De coronacrisis houdt ons allemaal in haar greep. Lezen kan je afleiden. Daarom bundelen wij onze beste verhalen van de afgelopen maanden nog eens voor jou. Een jaar geleden begon onze misdaadjournalist jou elke week een blik te geven in de Antwerpse onderwereld. Van de Antwerp’s Most Wanted-lijst tot scènes die je nooit zag in ‘De Rechtbank’: in deze columns blijft niets onbesproken. Lees het eerste artikel in deze lijst gratis.

Joris Van Der Aa

Klik op de titel om het volledige artikel te openen.

1. De donkere kant van een bruisende stad

De schietpartijen plaatsten de spotlights op een drugswereld die al tien jaar explosief aan het groeien was, maar die bijna niemand had gezien. Of wilde zien.

2. Antwerp’s Most Wanted: een ellenlange lijst

Hebt u ooit gehoord van Martin Bloemperk? Wellicht niet. Bloemperk is een schuilnaam, maar dat had u ongetwijfeld al in de gaten.

3. Persberichten die levens kunnen redden

In ons land communiceren de parketten vaak níét over grote drugsvangsten, waardoor er grote spanningen en geweldsuitbarstingen ontstaan in het misdaadcircuit.

4. Filip Dewinter liet zich omringen met bandieten en hoeren

De weduwe van de wegens corruptie en drugshandel veroordeelde rijkswachtbaas Willy Van Mechelen, een voormalige hoerenmadam, was lang de secretaresse van Dewinter in het Vlaams Parlement.

5. Wat u nooit zag in ’De Rechtbank’

De whisky-slurper haalde het pleidooi van zijn raadsman vervolgens met veel verve onderuit, toen mevrouw de rechter hem zelf het woord liet.

6. Straddle-chauffeurs zijn schuldig tot het tegendeel bewezen is

Vraagje: wat is de kortste weg naar de Begijnenstraat? Antwoord: ga in de Antwerpse haven aan de slag als ‘straddle carrier’-chauffeur, bij voorkeur op kaai 1700 of kaai 1742.

7. Seriemoordenaar op citytrip naar Antwerpen

Combineer de Belgische Klunzigheid met Duitse Principienreiterij en je krijgt een juridisch moeras waarin zelfs de bearcats van Serge Muyters zich vastrijden.

MEER OVER Leestips

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio