© VRT, JDW, FA

Het Vlaamse tv-landschap gewikt en gewogen in zeven columns

De coronacrisis houdt ons allemaal in haar greep. Lezen kan je afleiden. Daarom bundelen wij onze beste verhalen van de afgelopen maanden nog eens voor jou. Hieronder vind je een selectie columns van onze tv-recensent, die altijd met grote ogen naar het kleine scherm kijkt. Soms is hij verwonderd over wat hij te zien krijgt, soms ook teleurgesteld. Van de rijke rakkers in The Sky Is the Limit tot de frêle schouders van Danira: in deze columns wordt geen enkele tv-figuur gespaard. Lees het eerste artikel in deze lijst gratis.

Thijs Van Den Bos

Klik op de titel om het volledige artikel te openen.

1. ‘Love Island’

Wat wellicht de nieuwe Peter Van Asbroeck in Komen Eten moest worden, werd een martelgang voor het gehoor.

© Joren De Weerdt

2. ‘Is Er een Dokter in de Zaal?’

Na twee consultaties is de diagnose snel gesteld: een breuk hebben we ons niet gelachen met de vaak voorspelbare en zelfs platte grappen en opmerkingen, maar verveeld hebben we ons evenmin.

© VRT

3. ‘Vandaag’

Terwijl de Evanna van Gert en James zijn succesvolle koers blijft varen, blijft het schip van de VRT vastzitten op de zandbank die ze zelf heeft gecreëerd.

© VRT

4. ‘Steenrijk Straatarm’

Een on­gecen­sureer­de klets in het gezicht voor mensen die het met veel minder moeten stellen.

© VTM

5. ‘Celebs Gaan Daten’

Wie hoopte Kobe Ilsen, Olga Leyers of Viktor Verhulst te zien sukkelen tijdens een eerste date, komt van een kale reis thuis.

© ISOPIX

6. ‘De Battle’

Gert en James weten wat entertainen is, vormen al kibbelend een bij momenten hilarisch duo en een gebrek aan toewijding kan je hen ook al niet verwijten.

© hbvl

7. ‘The Sky Is the Limit’

Wat deze vaak wereldvreemde sujetten niet lijken te beseffen, is dat ze zich niet moeten schamen om wat ze hebben “opgebouwd”, maar des te meer om ervoor te kiezen die “zuurverdiende centjes” in het gezicht van de minderbedeelde Vlaming te wrijven.

© Frank Abbeloos

MEER OVER Leestips

Nu in het nieuws