Fellaini stelt fans en vrienden gerust na positieve test: “Alles gaat goed met mij”

Foto: AFP

Fellaini stelt fans en vrienden gerust na positieve test: “Alles gaat goed met mij”

Print

Na zijn positieve test op het nieuwe coronavirus werd Marouane Fellaini opgenomen in een ziekenhuis in China om er zijn behandeling te starten. “Alles gaat goed met mij”, stelt de voormalige Rode Duivel fans en vrienden zondag gerust met een bericht op Instagram.

Op de bijbehorende foto is de 32-jarige middenvelder glimlachend te zien met een opgestoken duim. “Beste vrienden, ik ben getest op het coronavirus en die test bleek positief te zijn. Momenteel ben ik terug in China en word ik behandeld in het ziekenhuis. Ik verzeker iedereen dat alles goed gaat. Ik wil alle fans, de medische staff en de club bedanken voor de zorgen en de steun. Ik zal de voorgeschreven behandeling volgen en hoop zo snel mogelijk terug voetballer te zijn. Ik hoop dat iedereen in goede gezondheid mag blijven.”

Zondagvoormiddag kwamen Chinese media met het nieuws over de positieve test van Fellaini op de proppen. Niet veel later volgde de bevestiging van zijn club. Enkele dagen geleden waren er foto’s opgedoken van Fellaini, die bij zijn aankomst in China getest werd en vervolgens veertien dagen in quarantaine moest. In China lijkt het virus steeds meer onder controle, maar voor reizigers die terugkeren naar het land is er wel nog een verplichte quarantaine. Die afgenomen test bleek dus positief.

Fellaini heeft geen koorts en wordt momenteel behandeld in een ziekenhuis. “De club wenst de speler alvast een spoedig herstel”, zo klinkt het in de mededeling. “Marouane sprak ook zijn dank uit aan de fans en vrienden die om hem geven. Hij heeft er vertrouwen in dat hij snel beter zal worden en sterker zal zijn wanneer hij terugkeert.”

Fellaini is niet de eerste voetballer in China die positief test op het coronavirus, maar wel de eerste speler uit de Super League. Sinds februari vorig jaar is hij er aan de slag bij Shandong Luneng Taishan. Hij ligt er nog onder contract tot eind volgend jaar. Het nieuwe seizoen in de Super League moest al op 22 februari van start gaan, maar de seizoensstart werd uitgesteld door het coronavirus. Intussen zou er sprake zijn om de competitie midden april opnieuw te starten, maar dat is nog niet bevestigd.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Wat als je ziek bent? Wat betekent de 'lockdown light' in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.