150 pv’s voor niet naleven coronamaatregelen, politie legt ‘shishafeestje’ stil

Print

Video: ATV

Borgerhout -

De politie heeft in Antwerpen al zo’n 150 pv’s uitgeschreven voor mensen die de coronamaatregelen niet naleven. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) gezegd aan ATV. In de Bothastraat in Borgerhout werd bijvoorbeeld een feestje stilgelegd waar jongeren van dezelfde waterpijp aan het roken waren.

Het gaat om 23 jongeren tussen 17 en 25 jaar. In de vzw stonden meerdere waterpijpen waar ze van ze van hadden gerookt. “Dat is om hygiënische redenen een bijzonder slecht idee”, benadrukt de politie. “Alle betrokkenen werden geïdentificeerd en zullen beboet worden. “

Ook tegen de uitbater van de vzw werd een proces-verbaal opgemaakt. Eén van de aanwezigen (17) had een opmerkelijke hoeveelheid cash geld, drie gsm-toestellen en een drugspil op zak. Hij werd gearresteerd voor verder onderzoek.

In de Sperwerlaan in Merksem werden zes personen beboet, de vrienden hadden samen een etentje georganiseerd. In de Clara Snellingsstraat in Deurne werden dan weer zeven aanwezigen op een verjaardagsfeestje beboet.

150 pv’s voor niet naleven coronamaatregelen, politie legt ‘shishafeestje’ stil
De jongeren waren samengekomen in een vzw in de Bothastraat. Foto: Google Street View
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio