De melding kwam uit de stationsbuurt in Booischot. © JDW

Bizarre melding bij politie: in Booischot heeft een man aan een deur gelikt

Bij de politiezone Heist-op-den-Berg is vrijdag een melding binnengekomen over iemand die aan een voordeur gelikt zou hebben in Booischot.

Het vreemde tafereel zou zich volgens de melding vrijdag omstreeks 5u hebben afgespeeld. “Toen ik vrijdagochtend de deur opendeed voor de postbode, kwam mijn overbuur me verwittigen. Hij zei dat ik maar beter mijn deurklink kon ontsmetten. Om 5u hadden de buren gezien dat er iemand aan mijn deur stond, aan zijn hand likte en over de klink wreef. Een grap is het zeker niet, wil ik benadrukken”, zegt Petra Hofmann.

De vrouw, die in de stationsbuurt van Booischot woont, zette het voorval op sociale media en deed een melding bij de lokale politie. “Ik heb via sociale media een melding gedaan. Ik besef dat dit een bizar berichtje is en ik begrijp dat ze al werk genoeg hebben in deze corona-tijden. Maar ik wilde het toch maar melden. Het is ongelofelijk dat mensen zich daar mee bezighouden. Het is in elk geval niet ongewoon dat hier in de stationsbuurt mensen rondlopen om 5u”, zegt de vrouw.

Bij de politie bevestigen ze de melding. “Het bericht dat wij via ons Facebookkanaal van de politiezone hebben binnengekregen, was vrij onduidelijk. We hebben verder ook geen andere soortgelijke meldingen ontvangen. Dit is dus moeilijk in te schatten. Moest het waar zijn, dan is dit inderdaad bizar. Op basis van wat we weten, kunnen we daar geen uitspraak over doen. We zullen de patrouilles toezicht laten houden als ze in de buurt zijn”, klinkt het bij de politiezone.