Betalen aan een parkeerautomaat is voorlopig niet meer nodig. © Sven Van Haezendonck

Betalend parkeren in Mechelen tijdelijk opgeschort

Het betalend parkeren in Mechelen is al zeker tot en met zondag 5 april opgeschort. Dat is het stadsbestuur overeengekomen met parkeerbedrijf Streeteo dat de controles uitvoert.

svh

De maatregel is meteen van kracht en geldt zowel voor controles op betalend parkeren als voor bewonersparkeren in de blauwe zone. “Door het groot aantal mensen dat thuis werkt, is de parkeerdruk sterk toegenomen en met deze maatregel wordt daaraan tegemoetgekomen. Bewoners uit de binnenstad kunnen met deze maatregel de hele dag gratis parkeren in de commerciële straat in hun buurt, zoals bijvoorbeeld in de Keizerstraat”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groenm+), schepen van Mobiliteit.

De politie blijft wel inbreuken verbaliseren zoals parkeren op het voetpad, op het fietspad of op een oversteekplaats. “Uiteraard is er ook geen pardon voor het innemen van parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. De tijdelijke maatregel is dus zeker geen vrijgeleide om onveilig of hinderlijk te parkeren”, stelt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

MEER OVER Mobiliteit Mechelen