Deelbaar Mechelen helpt om de laptops gebruiksklaar te maken. © AP

Telenet en stad lenen 67 laptops uit aan leerlingen uit kwetsbare gezinnen

Telenet, de stad Mechelen en Deelbaar Mechelen vzw slaan de handen in elkaar. Ze werken samen om 67 laptops ter beschikking te stellen aan leerlingen secundair onderwijs uit kwetsbare gezinnen.

svh

“Nu de lessen opgeschort zijn omwille van het coronavirus worden leerlingen verwacht thuis de leerstof in te oefenen en digitaal bereikbaar te zijn, maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Om te voorkomen dat kinderen uit kwetsbare gezinnen nog meer leerachterstand oplopen, gaan we ze extra ondersteunen in deze moeilijke periode”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Het telecombedrijf zorgt voor 50 laptops en gratis toegang tot Wi-Free. De stad stelt er zeventien ter beschikking en helpt bij de screening van de gezinnen. Deelbaar Mechelen helpt om de computers gebruiksklaar te maken en zorgt mee voor de bedeling. “De uitleenovereenkomst geldt tot het einde van het schooljaar. We brengen gezinnen die hier het meest nood aan hebben in kaart op basis van de expertise van onze medewerkers en in samenwerking met organisaties die dichtbij de gezinnen staan”, vertelt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Onderwijs.

Telenet besliste donderdag al om aan scholen of sociale organisaties als OCMW’s, op aanvraag vouchers uit te delen. Daarmee kunnen jongeren die thuis geen internetverbinding hebben, connecteren op het Wi-Free-signaal. Op die manier kunnen de gezinnen die een laptop ontvangen, gemakkelijker toegang krijgen tot internet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus