Antwerp Airport blijft voorlopig (minimaal) open, vluchten Air Antwerp en TUI worden geschrapt

Foto: BELGA

Antwerp Airport blijft voorlopig (minimaal) open, vluchten Air Antwerp en TUI worden geschrapt

Print
Deurne -

Terwijl de luchthaven van Charleroi intussen aankondigt vanaf woensdag de deuren te zullen sluiten, is dat voor de luchthaven van Deurne nog niet het geval. “Voorlopig is daar nog geen sprake van”, zegt luchthavencommandant Wim Verbist.

“Al schakelen we vanaf maandag over op een minimumbezetting”, aldus Verbist. “Air Antwerp heeft vandaag hun laatste vluchten (op London City, red.), en ook TUI heeft aangekondigd vluchten te schrappen, tot 30 april.”

De luchthaven krijgt op een normale dag 110 vliegbewegingen te verwerken. Nu zijn dat er een pak minder. “We hebben nog een aantal businessflights, maar niet veel meer. Trainingsvluchten en VFR-vluchten (op het zicht vliegen, red.) zijn officieel verboden. Blijven er over: vluchten op IFR (op instrumenten vliegen, red.), medische vluchten, politie, enzovoort.”

Op Antwerp Airport zelf werken in principe 550 mensen, waarvan 70 rechtstreeks voor de uitbater zelf. Door de minimumbezetting wordt dat aantal herleid tot een derde. “Niet meer personeel dan nodig wordt ingeschakeld. De rest zal via het zopas aangekondigde systeem van werkloosheid thuisblijven”, zegt Vanessa Flamez, woordvoerder van uitbater Egis.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Wat als je ziek bent? Wat betekent de 'lockdown light' in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.