© BELGA

Antwerp Airport blijft voorlopig (minimaal) open, vluchten Air Antwerp en TUI worden geschrapt

Terwijl de luchthaven van Charleroi intussen aankondigt vanaf woensdag de deuren te zullen sluiten, is dat voor de luchthaven van Deurne nog niet het geval. “Voorlopig is daar nog geen sprake van”, zegt luchthavencommandant Wim Verbist.

CM

“Al schakelen we vanaf maandag over op een minimumbezetting”, aldus Verbist. “Air Antwerp heeft vandaag hun laatste vluchten (op London City, red.), en ook TUI heeft aangekondigd vluchten te schrappen, tot 30 april.”

De luchthaven krijgt op een normale dag 110 vliegbewegingen te verwerken. Nu zijn dat er een pak minder. “We hebben nog een aantal businessflights, maar niet veel meer. Trainingsvluchten en VFR-vluchten (op het zicht vliegen, red.) zijn officieel verboden. Blijven er over: vluchten op IFR (op instrumenten vliegen, red.), medische vluchten, politie, enzovoort.”

Op Antwerp Airport zelf werken in principe 550 mensen, waarvan 70 rechtstreeks voor de uitbater zelf. Door de minimumbezetting wordt dat aantal herleid tot een derde. “Niet meer personeel dan nodig wordt ingeschakeld. De rest zal via het zopas aangekondigde systeem van werkloosheid thuisblijven”, zegt Vanessa Flamez, woordvoerder van uitbater Egis.

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS