Trucker steelt handgel en verliest zo toegang tot Antwerps bedrijf

“Afdrukken op A2 en mooi uithangen”, dat is een van de – bravere – reacties op een filmpje dat rondgaat in havenkringen. Op het filmpje is schijnbaar een truckchauffeur te zien die bij het bedrijf DR Depot een handgel gebruikt en dan stiekem wegstopt. De handgel is bedoeld voor chauffeurs die zich bij aankomst moeten registreren, op gedeelde computers en toetsenborden. Het filmpje dateert van donderdagavond.

cm

“Wij hebben respect voor de nog werkende chauffeurs. Uit voorzorg houden we met Dettol meermaals de toetsenborden, etc. rein. Maar blijkbaar heeft niet iedereen daar respect voor. Aan deze persoon, shame on you”, reageert een medewerker van het bedrijf. Intussen kreeg de firma van de man de beelden ook al doorgestuurd. “Deze man is nooit meer welkom, hier zijn geen excuses voor.”

In de Antwerpse haven is de laatste dagen wel vaker onrust bij truckchauffeurs. Niet iedereen leek zich de afgelopen dagen bewust van de door de overheid opgelegde maatregelen om afstand te bewaren. Belgische truckers wijzen daarbij vaak naar “platkoppen”, in chauffeurskringen een scheldwoord voor chauffeurs uit Oost-Europa.

Vakorganisaties vragen dat zowel bedrijven als individuele truckers hun verantwoordelijkheid opnemen en de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. De transportsector is een cruciale sector om winkels en bedrijven te blijven bevoorraden.

MEER OVER Haven Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio