© BELGA

Coronacrisis: brouwerijen Palm en Haacht schelden huur cafés kwijt

Café-uitbaters die een pand huren van brouwerij Palm moeten een maand lang geen huur betalen. Dat meldt de brouwerij in een persbericht. Bedoeling is om sluitingen en faillissementen door de coronacrisis te beperken.

Palm NV verhuurt ongeveer 110 horecazaken. Dat horecapark is eigendom van Diepensteyn NV, die de panden in totaliteit aan Palm NV verbeurt die het op haar beurt door verhuurt aan horeca-exploitanten.

“Er bestaat een grote vrees wanneer er geen financiële tegemoetkomingen richting de horeca-huurders zullen worden geboden dat deze coronacrisis voor vele uitbaters tot nefaste effecten kan leiden, met sluitingen en faillissementen tot gevolg”, klinkt het.

Daarom moeten de huurders die steeds correct hun huur hebben betaald, dat een maand lang niet doen. De uitbaters zijn daar donderdag van op de hoogte gebracht.

Diepensteyn NV en Palm NV zullen dat inkomstenverlies gelijk verdelen.

Ook Brouwerij Haacht nam al gelijkaardige maatregelen: de uitbaters van horecapanden die eigendom zijn van de brouwerij hoeven tot en met 5 april geen huurgeld te betalen, werd donderdag beslist na het dagelijkse crisisoverleg van het managementteam. De regel werkt met terugwerkende kracht tot vorige zaterdagochtend toen cafés, bars en restaurants verplicht de deuren moesten sluiten uit vrees voor meer besmettingen door het coronavirus.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio