© Photo News

Trainingspauze voor Wout van Aert, die dan maar gaat klussen en poetsen: “Volgende week opnieuw opbouwen”

Ook voor Wout van Aert (25) zag het voorjaar er lichtjes anders uit dan hij zich had voorgesteld. Het Belgische speerpunt van Jumbo-Visma had zijn zinnen gezet op enkele topprestaties in de Vlaamse voorjaarsklassiekers, maar zag die allemaal afgelast worden. Intussen zette hij zijn fiets even aan de kant. “Vanaf volgende week hoop ik op te bouwen naar mei en de zomer”, liet hij weten.

Joost Marynissen

Wout van Aert geeft op Instagram mee dat de beslissing van de UCI om de wedstrijden op te schorten hem mentale gemoedsrust bezorgde: “Omdat de UCI besloot alle wedstrijden in april af te gelasten, heb ik beslist een kleine trainingsbreak te houden. Ik ben meer op mijn gemak nu, want door de beslissing kunnen we tenminste een beetje een planning maken. Ik had de voorbije weken het gevoel dat het risico om besmet te raken veel mentale energie opslokte.”

Van Aert blikt al een beetje vooruit naar de rest van het seizoen. “Volgende week wil ik beginnen aan mijn opbouw richting mei en de zomer om er met opgeladen batterijen aan te kunnen beginnen. Tot dan help ik Sarah met poetsen in huis en doe ik andere klusjes. Iedereen moet nu denken aan zijn gezondheid. Persoonlijk ben ik onder de indruk van de unanimiteit die heel de wereld heerst. Ik geloof dat we dit virus samen kunnen overwinnen. Ik hoop dat jullie allemaal veilig binnen blijven. En hou positieve moed. Er komen betere tijden aan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws