Het Sociaal Huis sluit vanaf vrijdag. © rr

Stad Mechelen stelt uitbreiding autoluwe zone uit

De stad Mechelen heeft haar dienstverlening woensdag opnieuw aangepast door de coronacrisis. De uitbreiding van de autoluwe zone wordt uitgesteld, het Sociaal Huis sluit de deuren en afgeschreven computers worden ter beschikking gesteld van kinderen die zelf geen pc hebben.

svds

“Als gevolg van de nieuwe richtlijnen van de hogere overheid, heeft de stad beslist om de dienstverlening opnieuw aan te passen”, klinkt het bij de stad Mechelen. Dat houdt in dat het Sociaal Huis vanaf vrijdag de deuren sluit. Noodzakelijke ophalingen, zoals prepaid kaarten, kunnen wel op afspraak gebeuren via het Huis van de Mechelaar. De consultaties van Kind & Gezin gaan niet door.

De markten worden afgelast. Voedingswinkels blijven wel open, maar de stad roept de Mechelaars nogmaals op om niet te gaan hamsteren. “Dat is absoluut nergens voor nodig”, klinkt het.”

Digitale gemeenteraad

Computers die afgeschreven zijn, worden ter beschikking gesteld van kinderen die zelf niet over voldoende middelen beschikken om digitaal bereikbaar te zijn voor school. De gemeenteraad gaat door, maar dan wel via de digitale weg. De fractieleiders behandelen ook enkel de dringende punten.

Ook voor de verkeerssituatie in de binnenstad zijn er gevolgen. De uitbreiding van de autoluwe zone wordt uitgesteld tot 1 juli. De nieuwe schoolstraten zullen nog niet opstarten na de paasvakantie.

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?