© Lotus

Amerikaans culinair journalist is lyrisch over Vlaams speculooskoekje

Een journalist van het Amerikaanse foodmagazine Bon Appétit heeft een artikel geschreven dat helemaal is opgedragen aan een enkel product: de Belgische speculoos van Lotus. “Het is mijn favoriete koekje ter wereld”, klinkt het.

flb

Het is nog maar sinds augustus dat de speculooskoekjes van Lotus niet meer enkel van de band rollen in het Oost-Vlaamse Lembeke. Ze worden onder de merknaam Lotus-Biscoff en volgens hetzelfde recept nu ook geproduceerd in North Carolina. En dat is in de Amerikaanse culinaire pers niet onopgemerkt voorbij gegaan. Alex Delany, een journalist van Bon Appétit, wijdde zelfs een volledig artikel aan zijn naar eigen zeggen meest favoriete koekje ooit.

“Bij de koekjes van Lotus Biscoff draait alles om textuur. Op zichzelf zijn ze prachtig knapperig met net genoeg ruggengraat om een ??bevredigende knak te horen wanneer je erin bijt, voordat ze in je mond afbrokkelen. Maar als je ze in een tas koffie sopt, worden ze net een tikkeltje zachter. Een perfecte textuur om je dosis cafeïne te begeleiden”, klink het onder meer lyrisch.

“De smaak is warm, gevuld met toetsen van nootmuskaat, kaneel, gember en diepbruine karamel. De speculoos heeft geen met suiker beladen trucjes nodig. En dat is prima, want een dergelijk simpel koekje doet zijn werk perfect. Zowel met een kop koffie als zonder”, besluit Delany.

NIET TE MISSEN