‘Willebroek helpt’: platform voor vrijwillige hulp

Hulp kan bijvoorbeeld zijn: telefoneren met een oudere om eenzaamheid tegen te gaan. Foto: foto: Roel Burgler

‘Willebroek helpt’: platform voor vrijwillige hulp

Willebroek -

‘Willebroek helpt’ is een initiatief van de gemeente. Het lanceert een platform willebroekhelpt@willebroek.be, voor vrijwillige hulp tijdens coronacrisis. Bedoeling is zo vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen.

Om ouderen en mensen met een zwakke gezondheid te helpen en vrijwilligers die iets willen doen op elkaar af te stemmen, is nu het platform ‘Willebroek helpt’ opgestart. “Zo kunnen we vraag en aanbod beter matchen. Het platform kan voortdurend aangepast worden wanneer er nieuwe vragen ontstaan.” Het kan gaan van boodschappen doen voor een oudere buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, een briefje schrijven, telefoneren met een oudere persoon die thuis moet blijven of in een rusthuis zit zonder bezoekers, enzovoort. Ook iemand die nood heeft aan een babbel, kan zich melden.

Alle vragen gebundeld

De gemeente startte in samenwerking met Give A Day het platform Willebroek helpt. Alle vragen worden op deze website gebundeld waar u eenvoudig kunt zien hoe u kan bijdragen als vrijwilliger. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen er hun vraag discreet stellen. Dat kan ook telefonisch op het nummer 03-866.91.25. Vrijwilligers krijgen ook instructies om de hulp veilig te laten verlopen. Bij het Vlaams Steunpunt voor vrijwilligers kan iedereen een gratis verzekering afsluiten.

www.willebroekhelpt@willebroek.be

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.