© RR

Ondertussen bij de Antwerpse clubs: spelers Antwerp dagen elkaar uit met… wc-rol

Voorlopig geen bekerfinale, geen promotieduels, geen play-offs… Wat doet een voetballer dan om de tijd te vullen? Een overzichtje van onze Antwerpse clubs.

dige, kugu, whb, sks

LEES OOK: Joachim Van Damme en KV Mechelen in afwachting van ‘finale’: “Hopelijk geen drie maanden rondjes lopen”

Spelers van Antwerp dagen elkaar uit met… wc-rol

Een mens moet wat gedaan met zoveel vrije tijd en dus gingen de spelers van de Great Old de #stayhomechallenge aan: jonglerend een wc-rol hoog houden en vervolgens drie vrienden taggen op ­Instagram. De voorbije dagen werd er door de wereldbevolking heel wat ­toiletpapier gehamsterd. Koji Miyoshi daagde onder anderen ploegmaats ­Manuel Benson en Ivo Rodrigues uit. Ook voormalig Antwerp-verdediger ­Jelle Van Damme waagde zich aan de uitdaging. Ook vandaag blijven de ­spelers gewoon thuis. Morgen worden ze in principe weer op de Bosuil ­verwacht, maar die planning is onder voorbehoud.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toch geen training bij Waasland-Beveren

In de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus heeft Waasland-Beveren nu ook besloten de trainingen voor onbepaalde tijd op te schorten. Vandaag en morgen stonden er in principe nog twee groepstrainingen op het programma, maar die werden afgelast. Een aantal spelers kwam wel individueel op de club trainen.

Lierse geeft spelers twee weken vrijaf

Lierse Kempenzonen besliste maandag om de spelers de ­komende twee weken vrij te stellen van groepstrainingen. De kern kreeg wel een aan­gepast programma mee. De ­tussenstop komt vooral Emile Samyn goed uit. Hij herstelt van een kuitletsel en is fit wanneer de competitie kan hervat ­worden. Fans die losse tickets kochten voor de uitgestelde match van vorige zaterdag ­tegen Dessel kunnen dat ticket gebruiken wanneer de partij op een nieuwe nog te bepalen ­datum wordt afgewerkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Groepstrainingen afgelast bij Beerschot

Bij Beerschot wordt er ook deze week niet in groep getraind. Alle trainingen van deze week werden afgelast, de spelers kregen een individueel programma tot en met zondag mee en mogen het land niet verlaten. Beerschot houdt de mogelijkheid open om vanaf volgende week opnieuw te trainen, afhankelijk van de evolutie van de algemene gezondheidstoestand en de verdere richtlijnen en beslissingen van de federale overheid en de Pro League. Kunnen de trainingen hervat worden, dan zal dat gebeuren onder strikte voorwaarden en in kleine groepen.

Westerlo-doelman Özer weer in België

Berke Özer is sinds gisteren terug in België. De Turkse doelman was ­tijdens de onderbreking na de reguliere competitie naar eigen land gereisd, maar ondervond door het ­coronavirus problemen tijdens zijn terugkeer naar België. Özer landde maandag uiteindelijk in Luxemburg en werd er door persverantwoordelijke Peter Boons opgewacht. De ­andere spelers werken sinds vrijdag een individueel programma af. ­Vandaag is er overleg over de planning van de komende weken.

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws