Paul Quirynen van Avery Dennison in Turnhout levert een grote partij mondmaskers af bij AZ Turnhout.

Paul Quirynen van Avery Dennison in Turnhout levert een grote partij mondmaskers af bij AZ Turnhout. © RR

Bedrijven helpen artsen en verpleegkundigen verder

Oproep AZ Turnhout valt niet in dovemansoren: tweeduizend mondmaskers ingezameld in twee uur tijd

De oproep van AZ Turnhout om mondmaskers naar het ziekenhuis te brengen, is niet in dovemansoren gevallen. Diverse bedrijven brachten hun voorraad al, andere firma’s bekijken nog hoe ze kunnen helpen.

gvn

“Twee uur na onze oproep hebben we al tweeduizend mondmaskers ingezameld”, vertelt Hetty Voeten, communicatieverantwoordelijke bij AZ Turnhout. “Avery Dennison leverde ons 680 FFP3-maskers. Dat is het type dat we nodig hebben bij contact met Covid-19-verdachte patiënten en bij patiënten die op Intenzieve Zorgen verblijven. Op dit ogenblik kregen we al maskers van Afilco, Park Motors, Dides, Avery en Schildersbedrijf Danny Van Gorp. Andere bedrijven zoals Soudal, Thomas More en Hubo zijn aan het bekijken of ze ons kunnen helpen. We krijgen veel telefoontjes binnen. Dat doet ons veel deugd.”

Niet alle schenkers hebben FFP3-maskers, maar ook andere maskers zijn welkom. “Wij hadden toevallig nog enkele PP03-maskers liggen”, vertelt Steve Versteylen, zaakvoerder van Afilco. “Ik ken een van de artsen in het ziekenhuis. Hij had me verteld dat ze dringend maskers nodig hebben. Wij gebruiken die maskers normaal gezien wanneer we in beton moeten slijpen, al kunnen we dat voorlopig oplossen door het beton te besproeien wanneer we slijpen.”

Mogelijk kan het ziekenhuis ook zelfgemaakte mondmaskers gebruiken. “We zijn er richtlijnen voor aan het uitschrijven. Hopelijk kunnen we die dinsdag al communiceren”, zegt Hetty Voeten.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio