‘Den brouwer’ Jules Loots plots overleden

Jules Loots met echtgenote Sonja toen hij twee jaar geleden een cheque in ontvangst mocht nemen na solidariteitsacties acties van onder meer zijn plusdochter Laetitia Serneels en vrienden opzetten. Foto: JAA

‘Den brouwer’ Jules Loots plots overleden

Print
Schoten -

Jules Loots, de volkse drankenhandelaar uit de Schotense Gelmelenstraat, is niet meer. Hij overleed in zijn geliefd magazijn aan de gevolgen van een hartinfarct . ‘Den brouwer’, zoals hij bij veel Schotenaren bekend stond, werd maar 66 jaar oud.

Jules, een harde werker, had zijn heropgebouwde drankenhandel graag nog een hele tijd verdergezet. Zeker nadat hij er stilaan terug wat bovenop was na het drama dat hem en zijn familie in maart 2018 had getroffen. Toen ging zijn levenswerk - zijn depot in de Gelmelenstraat - in vlammen op bij een nachtelijke brand. Niet alleen het gebouw raakte toen zwaar beschadigd, maar ook de hele voorraad en het wagenpark.

Jules sterft op een moment dat het land in de ban is van het coronavirus. De bijhorende maatregelen zorgen er voor dat familie en vrienden op een andere wijze dan gebruikelijk, afscheid zullen moeten nemen. Op zaterdag 21 maart wordt een plechtige gebedsdienst gehouden in de parochiekerk. Daar worden noodgedwongen alleen familieleden voor uitgenodigd.

Er zal op een later tijdstip in de aula van Uitvaartverzorging Van Staey-Leurs een herdenkingsviering voor Jules worden gehouden. Daar zullen samen met de betrokken familieleden, alle buren, vrienden, klanten en sympathisanten van Jules voor worden uitgenodigd. Buren en vrienden tonen veel begrip over deze herschikte uitvaart. Ze zullen erbij zijn wanneer alles terug zijn gewone gang gaat, klinkt het.

Jules Loots laat onder meer weduwe Sonja Serneels, kinderen Jalintha, Benjamin, Roel en Barbara, plusdochter Laetitia en kleinkinderen Lena en Milan na.

Dochter Barbara Loots, die filmregisseur werd, reageert heel aangedaan op het overlijden van Jules Loots. Ze wil nog graag dit mooi eerbetoon kwijt. “Ik heb zoveel over mijn vader te vertellen. Hij was veel meer dan ‘den brouwer’. Papa hield niet alleen enorm van zijn familie, maar ook van zijn vroegere paarden en dieren. Zijn passie voor film is op mij voortgezet. Als klein meisje wilde ik al films maken. Dat komt allemaal door mijn vader. Hij was mijn held, mijn cowboy uit de spaghettiwestern, mijn padre de familias uit The Godfather.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio