© Jan Boey

Maria Doms viert 100ste verjaardag zonder familie

Corona of geen corona, Maria Doms heeft zondag haar 100ste verjaardag gevierd. Ze deed dit wel zonder familie, want die mochten alleen eens wuiven voor de venster. Taart en koffie voor de residenten was er wel.

Jan Boey

De laatste vijf jaar verblijft Maria Doms in het Huis Van de Zorg WZC Ten Weldebrouc, in de afdeling ‘De Waag’. Ze is nog rad van tong en verblijft er graag, zolang ze haar televisie niet moet missen. Ze is inmiddels een van de zo velen 100-jarigen in Willebroek. Ze is geboren in de Dorpstraat in Blaasveld op 15 maart 1920. Ze liep lagere school in haar Blaasveld. Op haar veertiende ging ze als hulp in het huishouden haar weg.

“Hulp was toen echt nodig want onze familie Doms-Goossens, vader was metser-aannemer, baatte een café uit. In die tijd moesten de caféhouders zelf hun bier op flessen trekken, meer bepaald Knock-Ale van brouwerij Ardor en dat was best wel een intensief werk”, zegt ze. Maria voegt er aan toe dat elke fles meerdere malen moest gespoeld, voor ze werd gevuld en de stop erop kwam die met een koordje werd vastgebonden.

Ze huwde met Camiel Reyntiens die samen met twee broers een meubelmakerij runde in de Bezelaervelden. Maria heeft twee dochters en twee kleindochters. Twee achterkleinzonen en twee achterkleindochters maken de familie compleet.

De bloemen van burgemeester Eddy Bevers en de gelukwensen van het koningshuis volgen later.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners