Willebroek zoekt vrijwilligers in strijd tegen coronavirus

Willebroek -

De gemeentelijke veiligheidscel is geactiveerd in het kader van de strijd van de gemeente tegen het coronavirus. Om mensen die het moeilijk hebben te helpen wordt een oproep gedaan naar vrijwilligers die de gemeente vergoed.

Om de impact van de maatregelen voor de inwoners te beperken, is de gemeente op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Daarvoor richt ze zich tot de Willebroekse jeugdverenigingen. “Inwoners die zich geroepen voelen om hun medemens een handje te helpen, bijvoorbeeld via thuisopvang of het doen van boodschappen, mogen zich bij de gemeente melden, voor een extra dienstverlening die de gemeente kosteloos aanbiedt aan haar inwoners. “Vrijwilligers zullen hiervoor een vrijwilligersvergoeding ontvangen”, zegt hij.

Naast het volgen van de beslissingen van het federale niveau is ook de gemeentelijke veiligheidscel samengekomen onder leiding van burgemeester Eddy Bevers. “Daar is bekeken welke extra maatregelen nodig zijn. “We blijven alle beslissingen op federaal niveau op de voet volgen. Alles wordt gecommuniceerd via de gemeentelijke communicatiekanalen,” zegt hij. In de bibliotheek wordt bijvoorbeeld een alternatieve dienstverlening op poten gezet, waarbij mogelijk op afhaling of met een bib aan huis wordt gewerkt.

kabinet.burgemeester@willebroek.be of www.willebroek.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio