Beerschot traint niet, coach Losada deelt hartverwarmende boodschap: “Voetbal komt nu op de tweede plaats”

Foto: BELGA

Beerschot traint niet, coach Losada deelt hartverwarmende boodschap: “Voetbal komt nu op de tweede plaats”

Print

Ook Beerschot ontsnapt niet aan het coronavirus. De Kielse club kreeg gisteren, na een uiterst bewogen dag, al te horen dat de allesbeslissende promotiefinale in Leuven zaterdag niet doorgaat en neemt nu ook verdere maatregelen.

LEES OOK: Antwerp en KV Mechelen trainen niet, ook maatregelen bij andere clubs

Beerschot traint sowieso niet tot en met dinsdag 17 maart. Dan zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden, afhankelijk van de gezondheidstoestand in het land en eventuele beslissingen van de Pro League, en komt er een nieuwe planning.

Bij de jeugd zijn wedstrijden, trainingen en talentdagen afgelast, ook het Paastoernooi gaat niet door. Op de kantoren zal er zeker tot en met 3 april een minimumbezetting zijn.

Losada: “Blijf veilig, blijf positief”

Nu hij zijn groep voorlopig niet meer hoeft klaar te stomen voor de promotiefinale, maakte Beerschotcoach Hernan Losada van zijn tijd gebruik om een boodschap neer te pennen voor zijn volgers op Instagram.

“Ik wil in deze moeilijke tijden mijn steun betuigen aan België en de hele wereld. Hopelijk kunnen we op elkaar rekenen en elkaar helpen. Dit is niet het moment om zelfzuchtig te zijn, maar een ideale kans om te tonen hoe goed de mens kan zijn.”

“Voetbal komt nu op de tweede plaats. Bij deze wil ik de spelers, staf en supporters van heel Beerschot bedanken, voor hun aandeel in dit avontuur en hoe we samen uitgegroeid zijn tot één grote familie. Nu moeten we sterk blijven en op elkaar kunnen rekenen. Want samen kunnen we alles aan.”

“Veel succes ook aan iedereen die werkt aan een oplossing. Veel liefs aan mijn papa en broer die vanuit Argentinië naar hier gekomen zijn om bij mij te zijn. Blijf veilig, blijf positief.”

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.