Twee mannen riskeren een celstraf voor een diefstal met geweld en nog enkele andere diefstallen in Turnhout. © Bart Van den Langenbergh

Man in elkaar geslagen en beroofd na nachtje uit

Twee voormalige bewoners van het asielcentrum in Arendonk stonden terecht voor een reeks van diefstallen in het centrum van Turnhout in de loop van 2018. Zo zou het duo een man na een bezoek in café ’t Contrast in elkaar hebben geslagen en beroofd.

Een nachtje uit in café ’t Contrast op de Grote Markt in Turnhout liep op 5 mei 2018 slecht af voor een cafébezoeker. Toen de man om 4.30u naar huis wandelde, werd hij beroofd door twee personen. Ben S. en Chadi N. (38) stonden hiervoor vrijdag terecht. “De beklaagden deden ‘pootje lap’ bij de man waardoor hij op de grond viel. Ze hebben hem nog geslagen en gestampt”, schetste openbare aanklager Veerle Van Gorp. “Ze gingen aan de haal met zijn horloge, iPhone, bankkaart en 30 euro. Via camerabeelden van ’t Contrast kwamen we de daders op het spoor. N. had het slachtoffer op het terras van het café al aangeklampt.”

De beklaagden verbleven op dat moment nog in het asielcentrum in Arendonk. Dat bleek ook uit het onderzoek naar aanleiding van enkele andere diefstallen in Turnhout. Ben S. had in een ander café op de Grote Markt een handtas met daarin een gsm van een vrouw gestolen. “Het slachtoffer merkte achteraf in de cloud dat iemand met haar smartphone foto’s had genomen. Op een van de foto’s was het asielcentrum duidelijk herkenbaar. De gedupeerde had nog een tijdje in dat asielcentrum gewerkt”, zei de aanklager.

Het duo moest zich nog verantwoorden voor een diefstal van een andere handtas in café L’Eglise, voor het stelen van een jas uit fuifzaal Futur en voor een diefstal in een nachtwinkel in de Otterstraat. Ben S. werd ook nog op heterdaad betrapt bij een inbraak in een auto. Hij riskeert bij verstek twintig maanden cel en zijn kompaan riskeert vijftien maanden cel. Volgens de raadsman van N. waren er geen bewijzen van de straatroof. “Er bestaan alleen camerabeelden van de man in het café zelf”, pleitte de raadsman.

Vonnis op 10 april.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio