Pro League grijpt meteen in: ook slotspeeldag 1A uitgesteld, discussie over trainingen

Foto: Isosport

Pro League grijpt meteen in: ook slotspeeldag 1A uitgesteld, discussie over trainingen

Print

Er wordt tot en met 3 april niet gevoetbald. Dat heeft de Pro League beslist na afloop van de persconferentie van premier Wilmes met betrekking tot de opgetrokken maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

“We nemen akte van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad, die ons bevestigd werd door de kabinetten van de ministers van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken. De wedstrijden van de Pro League worden alvast geannuleerd tot en met 3 april”, reageerde de Pro League donderdagavond op de nieuwe maatregelen tegen de corona-pandemie.

Bond en Pro League oneens over trainingen profclubs

Alle wedstrijden in de Jupiler Pro League zijn opgeschort tot en met 3 april. Maar hoe zit het met de trainingen? De KBVB liet in een mededeling weten dat ook trainingen zijn afgelast. Maar de Pro ­League houdt er voorlopig een andere lezing op na. De verzameling van profclubs beschouwt een training van een profclub als een “arbeidsprestatie”. Daarom zou die niet onder de anti­coronamaatregelen van de federale regering vallen.

Club Brugge heeft een specifiek probleem. Het oefencentrum van Westkapelle staat op het grondgebied Knokke-Heist. Daar besloot burgemeester Leopold Lippens om alle georganiseerde sportactiviteiten te schrappen tot en met 30 april. Bij Club hebben ze echter een andere kijk. “Wij zijn een bedrijf waar geen externen binnenkomen”, klinkt het.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.