Stad Antwerpen test gladheid fietshelling na resem valpartijen

Op de helling van de fietsbrug aan het station van Berchem werden donderdag testen uitgevoerd naar de gladheid van het wegdek. Die komen er nadat heel wat fietsers bij regenweer zijn uitgegleden. De Fietsersbond Antwerpen heeft weet van negen gevallen. Ook afgelopen week zouden er nog mensen zijn gevallen en de Fietsersbond roept hen op om zich bij hen te melden.

SVW

Naar aanleiding van enkele recente valpartijen wezen verschillende overheden in elkaars richting over wie nu bevoegd is over dit stukje fietshelling. Die ligt bij de NMBS. Alleen liet de spoorwegmaatschappij aan enkele gevallen fietsers weten dat ze de aansprakelijkheid van deze ongevallen afwijzen. “Op basis van de gegevens waarover wij beschikken, menen wij echter dat het bewijs van fout, schade en causaal verband niet werd geleverd”, schrijft de NMBS.

LEES OOK. Glad wegdek aan fietsbrug blijft slachtoffers eisen: “Er zijn foute materialen gebruikt op die helling”

Omdat Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) het beu was dat de verschillende overheden naar elkaar wezen, trok hij dit dossier enkele weken geleden naar zich toe. Daarom wordt deze helling nu in opdracht van de stad Antwerpen onderzocht. Als het nodig is, zullen er maatregelen worden getroffen.

De resultaten van de testen die de stad donderdag liet uitvoeren zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

LEES OOK. Schepen Kennis trekt dossier gladde fietshelling naar zich toe: “Ik ben het beu dat anderen werkloos toekijken”

MEER OVER Mobiliteit stad & rand

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?