Burgemeester van Leuven wil OHL-Beerschot uitstellen: “Ik kan veiligheid niet garanderen”

Foto: BELGA

Burgemeester van Leuven wil OHL-Beerschot uitstellen: “Ik kan veiligheid niet garanderen”

Print

De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) wil niet dat de return van de promotiefinale in 1B van zaterdag tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot plaatsvindt. “Ofwel stelt de voetbalbond de match OHL-Beerschot uit, ofwel verbied ik de wedstrijd van zaterdagavond”, zegt hij donderdag.

LEES OOK: Bekerfinale uitgesteld door coronavirus, slotspeeldag achter gesloten deuren

Beerschot moet zaterdag de levensbelangrijke terugmatch in de finale van de Proximus League op het veld van OHL afwerken zonder publiek. Dat besliste de Pro League donderdag. Er komt hoogstwaarschijnlijk ook geen groot scherm op het Kiel, daarover volgt donderdagmiddag zekerheid.

“Wij zullen alle adviezen en restricties vanuit de Pro League uiteraard opvolgen, de gezondheid van de bevolking primeert”, zegt Sven Van den Abbeele, directeur communicatie op het Kiel. “We gaan ervan uit dat we de wedstrijd ook niet in ons stadion zullen kunnen uitzenden. Wij zouden die beslissing uiteraard voor de volle 100% begrijpen”, klinkt het.

“We zullen de komende uren met de stadsdiensten en de politie alle mogelijke scenario’s bespreken. Ook bij een eventuele titelviering. Want hoe zouden we dan al die supporters kunnen weghouden van het Kiel? Die vragen zijn nog niet beantwoord.”

“OHL-Beerschot kan niet plaatsvinden”

“De voetbalbond heeft beslist de match te laten doorgaan zonder supporters. Ik heb echter van onze veiligheidsdiensten bericht gekregen dat er indicaties zijn dat er grote groepen supporters van beide ploegen van plan zijn te verzamelen rond het stadion als de match zou doorgaan”, zegt Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani.

“In een stadion kunnen we maatregelen nemen om supporters van de twee ploegen van elkaar te scheiden, maar als die supporters zich gewoon rond het stadion en in de stad begeven, hebben we daar geen controle meer over. Als burgemeester sta ik in voor de veiligheid, en die is op die manier niet te garanderen. Ik vraag dus aan de voetbalbond om de match uit te stellen. Als ze dat niet doen, moet ik hem verbieden om de veiligheid te garanderen.”

Meer voetbalnieuws