Sporting Lokeren betaalt schulden aan KBVB: schrapping voorlopig afgewend

Print

Video: TVO

De bondsschulden die voetbalclub Lokeren voor 18u moest betalen werden vanmiddag aan de KBVB voldaan. De tweedeklasser is bijgevolg niet meer in staat van schrapping. De eerste kaap richting de redding is genomen. Het bestuur van de club wil in de volgende uren de tweede kaap ronden: een nieuwe investering of overname om de toekomst veilig te stellen.

Louis de Vries hoopt de komende uren, dagen of weken met nog meer goed nieuws naar buiten te komen. Sporting Lokeren verkeert al een hele tijd in een financiële malaise. Het kreeg hiervoor eind december 2019, van de Licentiecommissie van de KBVB, zelfs een transferverbod opgelegd.

“De bondsschulden die Sporting Lokeren had, zijn vanmiddag/woensdagmiddag voldaan bij de KBVB. De club is dus niet meer in staat van schrapping. De eerste horde is genomen. Wij hopen zeer binnenkort met nog meer goed nieuws naar buiten te kunnen komen”, stelt persverantwoordelijke Guy Van den Broeck.

Vraag is of er ook voldoende fondsen gevonden worden om de achterstallige lonen van trainers en spelers te betalen. Lokeren begint normaal gezien op vrijdag 20 maart, op het veld van Roeselare, aan de eerste van vijf matchen in de Play-downs in 1B. Na de laatste competitiematch van vrijdag 28 februari in eigen huis tegen Beerschot trainden de spelers van de A-kern niet meer, omdat ze niet meer betaald werden. Maar op vraag van trainer Stijn Vreven worden de trainingen in principe morgen hervat om sportief klaar te zijn voor de Play-downs tegen Roeselare.

Meer voetbalnieuws