© Shutterstock

Acht trends voor aanstaande bruiden

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje en kan je wel nog wat inspiratie gebruiken? Dan vind je die in het nieuwe huwelijkrapport van modeplatform Lyst, waarvoor het winkelgedrag van meer dan honderd miljoen shoppers werd geanalyseerd.

vwh

Om tot een lijst met trouwtrends te komen, werden ook de sociale mediagewoontes van de shoppers geobserveerd. Welke hashtags gebruikten ze vaak, welke trefwoorden gaven ze in en welke merken volgen ze? Vervolgens werden alle voorkeuren gebundeld in verschillende categorieën: trends voor bruiden, bruidegoms en gasten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat de trouwjurken betreft, kiezen steeds meer bruidjes voor een betaalbaar exemplaar. Veel ketens en labels ontwikkelen tegenwoordig bruidsmode voor een kleiner budget dan in de speciaalzaken. Daarnaast krijgt duurzame mode een grotere rol. Naar vintage jurken werd het afgelopen jaar met 38 procent meer gezocht dan vorig jaar. Goed voor een gemiddelde van 19.000 zoekopdrachten meer op maandbasis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog hip in het segment ‘bruidsjurken’: korsetjurken à la Vivienne Westwood, eenvoudigere en meer minimalistische outfits om ook na de grote dag te kunnen dragen - om die reden vaak bestaande uit twee afzonderlijke stuks. In die categorie valt de ASOS Edition lace crop-top maxi dress van 165,99 euro zeer in de maak. Wie bombastisch wil gaan: jurken met pofmouwen, geïnspireerd op de outfits in het kostuumdrama ‘Little Women’, zullen dit jaar een grote bruidstrend zijn. Wie accessoires nodig heeft, zit volgens het rapport helemaal on trend met oversized haarbanden en diademen en juwelen met parels.

NIET TE MISSEN