Victor Campenaerts laat niets aan het toeval over voor tijdrit en ruilt (lange) baard in voor snor

Victor Campenaerts staat voor een belangrijke dag in Parijs-Nice. De werelduurrecordhouder wil schitteren in de veeleisende tijdrit over 15,1 kilometer rond Saint-Amand-Montrond. En daarvoor laat hij niets aan het toeval over, zo blijkt.

vtvn

LEES OOK: Tijdrit Parijs-Nice moet hét moment van Victor Campenaerts worden: “Zelfs als ik win, ben ik niet zeker van Tokio”

Campenaerts is een man van details. Herinner u zijn kale kop voor zijn werelduurrecordpoging in Mexico. Tegenwoordig had de hardrijder echter een lange baard. “Ik heb die zorgvuldig gespaard. Van het WK tot nu”, aldus de Belg. Maar die ging er voor de tijdrit in de ‘Koers naar de Zon’ af.

“Dit is mijn eerste tijdrit voor NTT en ik moet presteren. Ik wil presteren. Dus we gaan hem scheren”, zegt Campenaerts in een video op Instagram. “Die zes maanden sparen, verdwijnen blijkbaar niet zo snel (lacht). Hopelijk win ik hier vijf watt mee, maar dat is misschien een overschatting.”

En dus loopt Campenaerts weer rond met een “pornosnor”, al spreekt hij zelf liever over een “vocsnor”. Vocsnor is immers zijn bijnaam sinds hij een snor liet staan en komt eigenlijk van ‘Voctir’, een dom woordgrapje van in zijn studententijd aan de universiteit in Leuven.

15u11

De tijdrit in Parijs-Nice start om 13u38. Jonathan Hivert van Total Direct Energie gaat dan als eerste renner het parcours op. Tom Devriendt is onze eerste landgenoot die start, om 13u41. Victor Campenaerts begint om 15u11 aan zijn tijdrit. Leider Maximilian Schachmann is de laatste die start, zijnde om 16u05.

MEER OVER Victor Campenaerts

Meer sportnieuws