© Photo News

Engelse topper tussen Manchester City en Arsenal uitgesteld: Gunners gaan 14 dagen in zelfisolatie

De Premier League-wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal van woensdag is uitgesteld vanwege het nieuwe coronavirus. Dat melden beide clubs. Spelers van Arsenal zijn voor veertien dagen in quarantaine geplaatst, omdat ze in contact zijn geweest met de eigenaar van de Griekse club Olympiakos. Die heeft positief getest op het coronavirus.

Vincent Van Genechten

Het is de eerste wedstrijd in de Engelse Premier League die wordt uitgesteld vanwege het virus.

Arsenal laat weten dat bij het duel in de Europa League met Olympiakos dertien dagen geleden verschillende spelers van de Londense club contact hebben gehad met de Griekse eigenaar van Olympiakos, Evangelos Marinakis.

“Hoewel de kans dat de spelers de ziekte Covid-19 hebben opgelopen extreem klein is, volgen we strikt de richtlijnen van de regering die voorschrijven dat iedereen die in nauw contact is geweest met een besmet persoon voor veertien dagen in zelfisolatie moet”, meldt Arsenal. “Hierdoor zijn de spelers niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Manchester City en heeft de Premier League besloten dat de wedstrijd moet worden uitgesteld.”

De spelers van Arsenal zullen thuis blijven totdat de periode van veertien dagen voorbij is. Ook vier mensen uit de staf van de club die dicht bij Marinakis in de buurt zaten tijden de wedstrijd, zullen thuis blijven.

MEER OVER Arsenal

Meer sportnieuws