© JAA

Corona verpest jubileumeditie pencak silat-toernooi

De open Belgische kampioenschappen pencak silat, die van 17 tot 19 april zouden doorgaan in de sporthal van Schoten, zijn afgelast. De Schotense club Harimau Bongkot, die wereldwijd een sterke reputatie geniet bij beoefenaars van deze Indonesische vechtsport, heeft de beslissing genomen omdat verschillende deelnemende landen hadden laten weten dat hun atleten geen reistoelating krijgen in het licht van de coronacrisis.

jaa

“Het gaat onder meer om Indonesië, Italië, Taiwan en Zwitserland”, aldus Ludo Pieters, die samen met zijn dochters de grote ambassadeur is in ons land van deze nichesport. “Beter dat we nu alles afblazen en niet straks, als wij en onze gasten al vele kosten hebben gemaakt. Pencak silat blijft een contactsport. Het risico op besmetting is – en zal nog wel een tijd – groot blijven. Daarom stellen we niet uit, maar schuiven we het evenement een jaar op.”

Voor de kampioenschappen in Schoten werden in april tweehonderd deelnemers in Schoten verwacht uit vijftien verschillende landen. Het evenement was uitgerekend dit jaar toe aan zijn jubileumuitgave. Het zou de 25ste editie geweest zijn . “De gemeente wilde daarom iets bijzonder doen om de lokale organisatie te steunen, maar dan schuiven we die steun gewoon op”, aldus burgemeester Maarten De Veuster (N-VA).Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio