© MARC HERREMANS

Politie klist Roemenen die middenconsoles en sturen uit dure auto’s stelen

De lokale politie Hekla heeft maandagnacht twee Roemenen geklist die ervan verdacht worden ingebroken te hebben in verschillende auto’s in Hove. Ze ontmantelden onder meer de sturen en middenconsoles van de voertuigen.

Theo Derkinderen

Een inwoonster van Hove liet dinsdag in alle vroegte haar hondje uit en merkte een auto met vreemde nummerplaten op. Toen ze even later zag hoe twee mannen zich verdacht gedroegen en naar auto kwamen gestapt, alarmeerde ze de politie. Een politieploeg kon de auto een eindje verderop aan de kant zetten voor een controle. Snel werd duidelijk dat de twee inzittenden maandagnacht in Hove op rooftocht waren geweest. In het voertuig werden verscheidene sturen, radio’s en middenconsoles teruggevonden. Allemaal professioneel ontmanteld uit dure auto’s.

De twee mannen werden gearresteerd en in de loop van de ochtend werd ook duidelijk waar ze hadden toegeslagen. Een vijftal mensen uit Hove deed aangifte van inbraak in hun wagen. Zo werden er inbraken gepleegd in de Salvialei, Hortensialei, Azalealei, De Ster en Nieuwstraat. Telkens gingen de dieven op dezelfde manier te werk: een ruit achteraan het voertuig werd ingeslagen en zo konden ze de deur openen en binnendringen, om dan aan het ontmantelen te beginnen.

Mogelijk hebben de daders niet alleen in Hove toegeslagen, maar ook op andere plaatsen in de ruime regio rond Antwerpen. De politie probeert nu uit te zoeken of de opgepakte Roemenen ook voor gelijkaardige feiten, de voorbije maanden in heel Vlaanderen, verantwoordelijk kunnen zijn en mogelijk deel uitmaken van een grotere bende. Op verschillende plaatsen werden dit jaar al gelijkaardige diefstallen gemeld. De gestolen sturen en middenconsoles zijn meer dan waarschijnlijk voor het Oostblok bestemd.

De twee Roemenen werden dinsdag voor de Antwerpse onderzoeksrechter geleid met het oog op hun aanhouding.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio