© ANP

Stoppen slaan door bij vader na huilbui van zoontje van zes maanden

Het parket vorderde dinsdag een voorwaardelijke celstraf van twintig maanden voor een man uit Turnhout omdat hij in 2016 zijn zes maanden oude zoontje zwaar verwondde tijdens een huilbui. Het jongetje verblijft nu in een pleeggezin.

brip

De vader van het jongetje had zijn zoon in januari 2016 proberen te troosten tijdens een huilbui, maar dat liep verkeerd af. “Eerst gaf de man een warrige uitleg, maar uiteindelijk verklaarde hij dat hij met het jongetje had geschud, en hem had laten vallen boven de zetel. De baby van een half jaar oud kwam met het hoofdje op de houten rand van de zetel terecht, en liep ernstige letsels op. Die werden de dag nadien in het ziekenhuis van Turnhout vastgesteld”, zei de procureur.

Het jongetje houdt vandaag niets over aan de letsels, maar verblijft wel in een pleeggezin. Het parket oordeelt dat de man zich alsnog moet verantwoorden voor zijn daden en vordert een celstraf van twintig maanden onder voorwaarden. De advocaat van de man vroeg op een opschorting. “Mijn cliënt verloor zijn zelfbeheersing en heeft veel spijt van wat er gebeurd is. Op dat moment stond hij er alleen voor omdat de moeder van het kind toen opgenomen was met een postnatale depressie. Vergeet niet dat hij al extra is gestraft omwille van het feit dat hij zijn zoon niet meer mag zien.” Vonnis op 6 april.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio