De Molensprinters met hun nieuwe truitjes uit Noord-Italië voor sportcomplex Het Veld, tijdelijk even ‘et’ Veld. © kristin matthyssen

Oef: BMX-truitjes met week vertraging uit lockdown-dorp gearriveerd

Met een week vertraging als gevolg van het coronavirus, stelde BMX-club De Molensprinters uit Pulderbos haar nieuwe shirts voor. Ze zaten geblokkeerd omdat ze geproduceerd werden in een textielfabriek in een Noord-Italiaans dorp dat in lockdown was.

kma

De exacte naam van het dorp heeft voorzitter Guy Matheussen niet onthouden. “Maar het is dichtbij Treviso waar ook een koffiefabriek staat. We waren wel wat verrast toen onze leverancier liet weten dat de truitjes niet geleverd konden worden. Donderdag zijn ze dan met ruim een week vertraging alsnog gearriveerd.”

De voorstelling toch laten doorgaan was vorige week geen optie. “We hebben met Banden en Velgen JR Wheels uit Grobbendonk een nieuwe hoofdsponsor”, vertelt Matheussen. “We konden dus moeilijk onze truitjes van vorig seizoen aantrekken.”

Veel jonge rijders

Eigenlijk was de vertraging een zegen, want zaterdagvoormiddag scheen de zon terwijl het de week voordien nog regende. Het valt op dat BMX-club De Molensprinters dit jaar heel veel jonge rijders heeft. “Ze kunnen bij ons starten vanaf vijf jaar. In totaal hebben we meer dan zeventig leden, onder wie veertig wedstrijdrenners. Dit jaar organiseert onze club op 5 juli het Belgisch kampioenschap BMX op onze terreinen aan de Populierenhoeve. Dat wordt een hoogdag.”

Djaylen Aerts (6) uit Nijlen behoort tot de jonge starters. “We zitten in de motorcrosssport maar vinden hem nog iets te jong om al met een motor te rijden”, vertelt zijn mama Joyce Peeters. “We zochten een sport die wat bij motorcross aansluit. Djaylen kan al van voor zijn drie jaar fietsen. Zijn jonge broer Skayler (2) kan niet wachten om ook te mogen starten.” Axl (13) en Lars (12) Bosch uit Oelegem zijn de twee toprijders van De Molensprinters. En David Van Uffel (50) uit Zoersel is de oudste wedstrijdrenner. Hij begon pas op zijn 45ste te BMX’en. Er zijn dit seizoen zeven meisjes met een vergunning.

© kma

© kma

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS